Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru a semnat, miercuri, alături de generalul de brigadă Fawaz Al-Harbi, locţiitorul şefului Statului Major General pentru operaţii şi planificare din Statul Kuweit, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statului Kuweit privind cooperarea în domeniul militar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru a primit miercuri, 7 decembrie, vizita oficială a unei delegaţii militare din Statul Kuweit, anunţă MApN. Cu această ocazie, oficialul român a semnat alături de generalul de brigadă Fawaz Al-Harbi, locţiitorul şefului Statului Major General pentru operaţii şi planificare din Statul Kuweit, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statului Kuweit privind cooperarea în domeniul militar.

La ceremonia de semnare au mai participat ambasadorul Statului Kuweit la Bucureşti, Talal Mansour Alhajeri, şi ambasadorul României în Kuweit, Mugurel Ioan Stănescu. Documentul va asigura cadrul juridic al cooperării între cele două părţi în domenii de interes reciproc precum pregătire şi educaţie militară, schimb de informaţii, istorie militară, geografie militară, activităţi culturale. Pe timpul vizitei au avut loc discuţii privitoare la dialogul bilateral politico-militar, în abordarea reperelor semnificative ale agendelor de securitate ale celor două ţări.

Pe acest fond, discuţiile s-au concentrat pe cooperarea bilaterală, abordarea situaţiei de securitate în zona Mării Negre şi a Orientului Mijlociu şi eforturile celor două ţări de asigurare a stabilităţii la nivel regional, mai precizează MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.