Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, spune că testele făcute bebeluşilor de la Maternitatea Odobescu din Timişoara au ieşit pozitive după ce s-a întârziat efectuarea realizării testelor în urma presiunilor fostei directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a ameninţat cu dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Olimpia Oprea, în subordinea căruia să află Maternitatea Odobescu unde testele a zece bebeluşi au ieşit pozitive pentru coronavirus, iar testele mamelor au ieşit negative, afirmă că i s-au impus mai multe lucruri, sub ameninţarea dosarelor penale, iar testele bebeluşilor au fost făcute mai târziu.

”Mi s-a impus în acel moment să reiau internările şi externările în Maternitate că <ce-s alea opt infectări, că vor fi şi mai multe>. Astea au fost cuvintele fostei directoare a DSP. Am fost obligată să externez mămici la care nu aveam încă rezultatul. A trebuit să prelucrăm probele medicilor, personalului medical din Deva, din Hunedoara şi am primit nenumărate adrese din partea fostei directoare care este juristă şi ameninţări cu dosare penale, să lucrăm şi probele celor din Hunedoara. A trebuit să lăsăm de-o pare, să facem în paralel ce am avut şi aşa s-a ajuns ca probele bebeluşilor să fie prelucrate mai târziu. În toate adresele ni s-a solicitat să explicăm din ce fonduri am efectuat testele, de când avem testele celor din Hunedoara şi de ce nu le-am efectuat. Deci am lucrat sub o presiune extraordinară din partea conducerii, sub ameninţarea dosarelor penale. Inclusiv mi-a zis să sun eu salvarea ca să ia mămicile de acasă, care au fost pozitive. Asta e penal, doar nu eu fac, aş încălca metodologia”, a declarat Olimpia Oprea.

Oprea a mai spus că o parte din personalul Maternităţii Odobescu este izolat la domiciliu.

”Personalul medical, în marea lor majoritate, sunt izoaţi la domiciliu, am solicitat DSP să ne ajute, să primim cel puţin doi medici neonatologi pentru că pe ginecologie nu e o problemă. A sărit în ajutorul nostru şi un medic care lucrează în Jimbolia”, a mai spus Oprea.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele sunt negative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.