Managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, spitalizat din 12 aprilie în urma infectării cu coronavirus, a fost suspendat din funcţie marţi. Suspendarea vine după expirarea a 30 de zile de incapacitate de exercitare a atribuţiilor. De altfel, recent, Mândrilă a reclamat că ar fi ţinut în spital, deşi nu are simptome şi nici nu primeşte tratament, doar pentru a putea fi suspendat la finalul celor 30 de zile prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse locale, Ministerul Sănătăţii a suspendat contractul de manager al Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon” din Focşani al lui Constantin Mîndrilă. Potrivit reglementărilor în vigoare, contractul de management se suspendă de drept, dacă titularul se află pentru mai mult de 30 de zile în incapacitate de exercitare a atribuţiilor, iar acest lucru se întâmplă începând de marţi.

Constantin Mândrilă a fost depistat cu noul coronavirus în 10 aprilie. Iniţial, Mândrilă s-a autoizolat la o pensiune din Focşani, iar apoi a fost transportat de un echipaj ISU la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. De atunci, el se află internat în spital, acuzând că este ţinut în unitatea medicală doar pentru a putea fi suspendat din funcţie.

"Aşa cum se ştie, eu am fost internat forţat în 12 aprilie. De atunci, nu am ieşit din spital nici acum, deşi sunt asimptomatic şi nu am luat niciun tratament în acest timp. Mi s-a dat cel mult nişte vitamina C şi cu toate astea sunt ţinut în spital de 4 săptămâni. Revolta mea a fost că am fost testat pe 29 aprilie şi am fost negativ, mi-a venit rezultatul după două zile, iar apoi mi s-a recoltat din nou şi mi s-a zis că e proba incertă, iar după alte trei zile, luni, mi s-a recoltat din nou şi mi s-a zis că e proba pozitivă. E ceva ce nu se leagă. Am contestat rezultatul şi am cerut să mi se recolteze o probă martor pentru că atunci când eram director am semnat contract cu Institutul Cantacuzino şi să îmi recolteze o proba martor ca să vedem dacă este într-adevăr pozitiv sau nu”, declara recent  managerul Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon” din Focşani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.