Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Covasna, Torok Zsuzsanna, şi fostul şef al Secţiei ORL de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi Octavian Dragoş Palade au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât au deţinut simultan şi funcţii în cadrul unor firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a două persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical, se arată într-un comunicat de presă de joi.

Astfel, Torok Zsuzsanna, manager general la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Covasna, este în incompatibilitate întrucât, începând din 26 octombrie 2011, a exercitat simultan funcţia de manager general şi pe cea de cenzor în cadrul Agromec Sfantu Gheorghe SA şi a realizat venituri de natură salarială de la Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna – Asimcov.

Ca urmare, Torok a încălcat dispoziţiile art. 118, alin. (15), lit. a) şi e) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia "funcţia de manager general este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcţionare a unităţii respective, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; (...) e) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (...)".

De asemenea, Octavian Dragoş Palade, fost şef de secţie ORL la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada 25 noiembrie 2016 – 20 februarie 2017, a deţinut şi a exercitat simultan funcţia de şef secţie ORL la unitatea medicală menţionată şi pe cea de administrator la SC Mirco Medical SRL.

Astfel, el a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) şi ale art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu (...) g) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare" şi "dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) şi g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare şi a plăţii de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiţiile legii, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice".

Cei doi au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, şi au depus puncte de vedere la dosar, în exercitarea dreptului la apărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.