Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Codruţ Munteanu, a anunţat că s-a întrunit, miercuri dimineaţă, Comitetul Director pentru a analiza situaţia Secţiei Ortopedie, după ce cinci medici au fost reţinuţi în urma unui acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Medicii iau în calcul să ceară ajutorul medicilor de la Iaşi, întrucât secţia este plină de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primează acum pentru noi măsurile excepţionale de continuitate a activităţii pentru că secţia este în acest moment plină şi trebuie să vedem exact cum gândim şi cum rezolvăm aceste cazuri care sunt internate”, a declarat, miercuri dimineaţă, la Digi 24, managerul Spitalului udeţean Piatra Neamţ, Codruţ Munteanu.

Potrivit acestuia, s-a reunit de urgenţă Comitetul Director.

”Totul depinde de hotărârea judecătorului de astăzi. Avem două direcţii pe care acţionăm. Una este să  cerem la centrul nostru cu care ne sfătuim, la Iaşi, la Ortopedie, să ne dirijeze poate unul-doi specialişti sau rezidenţi cu care să putem să avem continuitate şi să putem rezolva aceaste cazuri care sunt internate. Să nu uităm suntem în spital de urgenţă, iar trauma este pe buzele tuturor la un spital de urgenţă, deci medicul ortoped trebuie să fie aici. Nu cred că în momentul acesta ar trebui să oprim activitatea sau să dirijăm bolnavii pe altă direcţie”, a mai spus managerul unităţii medicale.

Acesta a anunţat că secţia respectivă va fi supravegheată în permanenţă.

Cinci medici ai Spitalului Judeţean Neamţ, care lucrau pe Secţia Ortopedie, au fost reţinuţi, marţi seară, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Acţiunea a fost organizată de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Neamţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.