Majestatea Sa Margareta şi Principesa Sofia vor face o călătorie simbolică de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu Trenul Regal, în zilele de 14-15 octombrie, cu ocazia Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la Alba Iulia, anunţă Casa Regală. Trenul va avea opriri la Câmpia Turzii, Aiud şi Teiuş, iar la sosirea la Alba Iulia va putea fi vizitat în intervalul orar 11-18.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trenul Regal va pleca din Cluj-Napoca, în 14 octombrie şi va opri la Câmpia Turzii, Aiud, Teiuş.

În ziua de 15 octombrie, Trenul Regal va intra în Alba Iulia. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, de elevi olimpici şi de reprezentanţi ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal.

Trenul Regal va pleca din Gara Cluj-Napoca, vineri, 14 octombrie 2022, la ora 13.05. La ora 12.50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Accesul publicului şi al presei este liber. Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08.

Trenul Regal va staţiona în gară timp de zece minute. A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Aiud, la ora 14.55. Accesul publicului şi al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staţiona în gară timp de zece minute. A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Teiuş, la ora 15.20. Trenul Regal va staţiona în gară timp de zece minute.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 10.30.

După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, în intervalul orar 11-18. În continuarea zilei, începând cu ora 11, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia, precum şi la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul şi la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.