Peste 25.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră acţionează pentru punerea în aplicare a Planului general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul sărbătorilor pascale, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat MAI, aceştia sunt zilnic în teren în această perioadă şi au ca obiectiv principal prevenirea oricăror evenimente cu impact negativ în planul ordinii şi siguranţei publice, precum şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a adunărilor, în special din zona lăcaşurilor de cult. 

În perioada 31 martie – 2 aprilie, aproximativ 8.000 de poliţişti desfăşoară peste 3.000 de misiuni de patrulare, în special în zonele aglomerate. De asemenea, 1.427 de poliţişti şi 319 aparate radar supraveghează circulaţia pentru evitarea incidentelor rutiere. 

Peste 8.500 de jandarmi acţionează la nivel naţional pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zonele aglomerate. Jandarmeria Montană a suplimentat efectivele şi a intensificat măsurile de ordine publică. Astfel, aproximativ 330 de jandarmi sunt pregătiţi să acţioneze, zilnic, în staţiunile turistice şi pe traseele montane sau să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Pentru fluidizarea traficului şi realizarea unui control operativ, Poliţia de Frontieră a luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria. Conform Planului, aceste măsuri vor fi luate în toate punctele de trecere a frontierei, dacă situaţia o impune. De asemenea, cei care doresc să intre sau să iasă din România pot afla în timp real, accesând site-ul Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la fiecare punct (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/).

Aproximativ 5.000 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt şi ei la datorie în aceste zile şi vor rămâne în continuare mobilizaţi, până după Paşte. Printre misiunile pompierilor se numără atât cele cu caracter preventiv, cât şi cele de asigurare a răspunsului în cazul unor situaţii de urgenţă. 

Astfel, au fost demarate controale de prevenire şi recunoaşteri în teren la toate lăcaşurile de cult unde, de obicei, există o afluenţă mare de participanţi.

Nu în ultimul rând, pompierii din zonele pentru care există avertizări meteorologice şi hidrologice rămân, în continuare, mobilizaţi astfel încât să poată interveni în sprijinul cetăţenilor şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele severe.

Inspectoratul General de Aviaţie este pregătit să asigure monitorizarea traficului rutier, dar şi intervenţia, la nevoie, în situaţii de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează permanent orice situaţie de urgenţă prin Centrul Naţional de Conducere Integrată pentru a acorda sprijin operativ structurilor din teritoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.