Mai multe ONG-uri, în colaborare cu Primăria Capitalei, vor începe în perioada următoare o campanie de promovare a adopţiei câinilor fără stăpân, pentru a creşte numărul de câini adoptaţi şi a evita eutanasierea lor, a anunţat municipalitatea marţi, în urma unei întâlniri dintre reprezentanţii ONG-urilor din domeniu şi cei ai primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, în cadrul campaniei se va urmări cu prioritate informarea cetăţenilor cu privire la existenţa adăposturilor Municipalităţii, la numărul de câini aflaţi în adăpost, la programul de vizitare şi la posibilitatea de adopţie sau revendicare a animalelor.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au solicitat prelungirea termenului de adăpostire pentru 77 de câini aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti pentru ca animalele să fie promovate pentru adopţie.

De asemenea, cele două părţi au discutat şi despre completarea legislaţiei actuale prin modificarea termenului de 14 zile pentru adăpostirea câinilor fără stăpân.

Municipalitatea susţine că în prezent la nivelul Primăriei Capitalei se lucrează la elaborarea unui proiect de hotărâre privind adopţia la distanţă a animalelor fără stăpân şi se caută soluţii pentru a ajuta persoanele defavorizate care deţin animale să le sterilizeze.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţii Grupului Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor, ai Iniţiativei pentru Dezvoltare şi Cooperare Intercomunitară şi reprezentanţii Mişcării Dreptate pentru Animale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.