Mai multe nereguli au fost găsite de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa pe plaja din Tuzla, printre care zona insalubre, construcţii ilegale. În urma acestui control, Primăria Tuzla a trimis o notificare către deţinătorii acestor construcţii să le demoleze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, sâmbătă, că în urma unor acţiuni desfăşurate în 4 iulie şi 10 iulie au fost constatate mai multe abateri grave în zona plajei Tuzla.
 
 
“CJPC a participat alături de mai multe autorităţi la ambele acţiuni, sub coordonarea Instituţiei Prefectului. Au fost depistate locaţii insalubre, multe construcţii ilegale, cu destinaţia de alimentaţie publică, haznale săpate lângă izvoarele de apă <<potabilă>>, cazări încropite printre gunoaie şi pentru toate acestea primaria oferă <<certificat de oportunitate>>, transformându-i pe ilegalii comercianţi, în oportunişti!”, a spus Horia Constantinescu.
 
El a menţionat că, în urma acestor controale, Primăria Tuzla a emis o notifiare de dezafectare a zonei. 
 
 
“La iniţiativa prefectului, acţiunea din 4 iulie a fost reluată cu mai multe forţe implicate, inclusiv IJP Constanţa, ISC, DSP, Garda de Mediu etc., în data de 10 iulie, iar în urma ultimatumului adresat Primăriei Tuzla, aceasta a hotărât să <<vadă dezastrul>> de acolo şi să emită o <<notificare>> de dezafectare. CJPC a semnat documentul care arată Instituţiei Prefectului ce dezastru este acolo cu ce potenţial periculos!”, a mai spus Horia Constantinescu. 
 
Primăria Tuzla a transmis o notificare pentru toţi deţinătorii de construcţii din zona respectivă ca începând din 10 iulie să înceteze orice activitate comercială, iar în termen de 48 de ore să elibereze zona astfel încât toate construcţiile şi improvizaţiile să fie ridicate. În cazul în care acest lucru nu se va întâmplă, Primăria Tuzla a precizat că din 13 iulie va proceda la eliberarea zonei de plajă şi faleză, iar deţinătorii de construcţii vor suporta contravaloarea demolării.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.