Peste 100 de persoane din patru judeţe au fost evacuate preventiv în ultimele 24 de ore, însă cele mai multe s-au întors deja la casele lor, a declarat, sâmbătă dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, precizând şi că două drumuri naţionale, DN 2, în judeţul Vrancea, şi DN 13 C, în judeţul Mureş, sunt parţial închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al MAI a apreciat că situaţia revine la normal, precizând că nu mai sunt în vigoare atenţionări meteorologice, dar rămân valabile avertizări hidrologice, inclusiv un cod roşu de inundaţii până sâmbătă, la ora 14.00, pe cursuri de ape din nouă judeţe din Moldova şi din centrul ţării.
 
"În ultimele 24 de ore nu au mai fost înregistrate situaţii dramatice sau de risc deosebit pentru populaţie, fiind evacuate preventiv 113 persoane din patru judeţe. La această oră, sunt în continuare evacuate 34 de persoane, restul întorcându-se la casele lor. În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate intervenţii cauzate de situaţii de urgenţă în 155 de localităţi. Menţionez că nu avem localităţi izolate”, a declarat Monica Dajbog.
 
Referitor la situaţia drumurilor, reprezentanta MAI a explicat că rămân închise DN 2, pe o porţiune de trei kilometri din judeţul Vrancea, şi DN 13 C, la ieşirea din localitatea Vânători, din judeţul Mureş. De asemenea, circulaţia pe linia ferată dintre Adjud şi Domneşti, din judeţul Vrancea, a fost deschisă pe un singur fir.
 
Potrivit MAI, în noaptea trecută, peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat în sprijinul populaţiei.
 
Purtătorul de cuvânt a mai spus că, vineri, sute de pompieri au fost dislocaţi în judeţele aflate încă sub avertizare de inundaţii, iar 37 de motopompe de mare capacitate din judeţele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic au fost trimise în zonele de risc. 
 
„Pe măsură ce situaţia se stabilizează, aceste forţe suplimentare vor reveni la unităţile lor. De asemenea, la nivelul MAI, ofiţeri cu funcţie de conducere din cadrul tuturor structurilor operative au fost prezenţi în noaptea trecută în Centrul Naţional de Conducere Integrată pentru a putea dispune măsuri de alarmare şi mobilizare a unor resurse suplimentare de intervenţie, dacă situaţia ar fi impus-o”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.