Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării hotărârii privind starea de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 9 iunie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului nr.394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibilă în temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ", a transmis MAI, marţi seară, printr-un comunicat de presă.

Hotărârea a fost atacată în instanţă de o persoana fizică şi s-a solicitat suspendarea executării sale.

Potrivit surse citate, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabilă şi produce în continuare efecte juridice.

"Respectăm dreptul la opinie şi petiţie, dar amintim că acest act normativ a fost contestat şi în alte procese, dintre care unul a fost soluţionat, pe fond, în sensul respingerii cererii ca inadmisibilă, iar două fiind anulate. Reamintim că dezideratul nostru şi al tuturor cetăţenilor a fost şi este protejarea sănătăţii publice şi oprirea răspândirii infecţiilor cu Covid-19", a arătat MAI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.