Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că acele aproximativ 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot primi numere de culoare verde, ca urmare a noilor reglementări legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deţinute de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale. Ieri, a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului afacerilor interne, viceprim-ministrului, ministrul transporturilor şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor, care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen", a transmis, vineri, MAI.
 
Conform sursei citate, această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în trafic, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, iniţierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă faţă traficului intens, precum şi protejarea mediului înconjurător.
 
Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.
 
În cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ, a precizat MAI.
 
Conform prevederilor Ordinului Comun, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va efectua toate demersurile necesare punerii în aplicare a acestuia.
 
Anterior, Ministerul Mediului anunţa că numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.