Campania electorală desfăşurată în ultimele două săptămâni în 49 de localităţi în care duminică vor avea loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar s-a încheiat sâmbătă fără incidente, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”Potrivit prevederilor legale, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare  sau în jurul acestora pe o rază de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.400 la 2.000 de lei” precizează un comunicat dat publicităţii de Ministerul de Interne.

În cele două săptămâni de campanie electorală lucrătorii MAI au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a 94 de manifestaţii electorale, organizate în 22 localităţi din 13 judeţe, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane.

În timpul campaniei au fost înregistrate 38 de incidente electorale în urma cărora au fost depuse 12 sesizări de infracţiuni, dintre care două nu s-au confirmat şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale.

Duminică, în  49 de localităţi vor avea loc alegeri pentru funcţia de primar, după ce aceasta a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Pentru asigurarea ordinii publice necesare bunei desfăşurări a scrutinului, aproape 3.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în cele localităţile în care vor avea loc alegeri şi în care au fost amenajate 506 secţii de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.