Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat, marţi, că în perioada 26 – 29 aprilie au fost aplicate 12.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 4000 pentru depăşirea vitezei legale. În condiţiile codului galben, se recomandă adaptarea vitezei la condiţiile meteo. MAI precizează că peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi în continuare în teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Efectivele MAI sunt în continuare mobilizate pentru a interveni rapid în teren, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte negative asupra populaţiei, precum şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în perioada minivacanţei de 1 Mai. Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca, pe timpul intensificării vântului şi a căderilor de grindină, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, au transmis, marţi, reprezentanţii MAI.

Aceştia recomandă celor care călătoresc în zonele vizate de codul galben să se informeze asupra condiţiilor de drum, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să respecte indicaţiile autorităţilor, în special în situaţia în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulaţia ar putea fi restricţionată.  

”Conform unei evaluări realizate la nivelul Centrului  Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, pentru nerespectarea regulilor la regimul circulaţiei rutiere, în cele patru zile de vacanţă (26-29 aprilie), poliţiştii rutieri au aplicat peste 12.000 de amenzi contravenţionale dintre care peste 4000 pentru depăşirea vitezei legale”, au mai transmis reprezentanţii MAI.

Sursa citată a precizat că echipajele de poliţie rutieră au acţionat, în medie, cu aproximativ 300 aparate radar,  dispuse pe drumurile naţionale şi europene.

Ca urmare a faptelor constatate, poliţiştii au reţinut 1573 de permise dintre care 596 pentru depăşirea vitezei legale, şi au retras  277 de certificate de înmatriculare.

”Reamintim faptul că, în conformitate cu Planul de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, zilnic sunt mobilizaţi în medie peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră pentru ca această minivacanţă să decurgă în condiţii de normalitate fără incidente deosebite, dar şi pentru a asigura o intervenţie rapidă în sprijinul populaţiei în caz de nevoie”, a mai transmis MAI.

Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, până miercuri seară. 18 judeţe sunt sub cod galben de furtuni, cantităţile de precipitaţii urmând să ajungă până la 50 de litri pe metru pătrat.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea rafale şi de 55 de kilometri la oră.

Meteorologii au emis o prognoză specială şi pentru municipiul Bucureşti, anunţând ploi torenţiale ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi vânt.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.