Ministerul Afacerilor Externe arată, de Zilei Naţionale a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, că peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, la fel şi jumătate dintre funcţiile de demnitate publică. Totodată, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Naţionale a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, la data de 8 mai 2021. Principiul tratamentului egal şi al accesului neîngrădit la oportunităţi de afirmare pentru femei şi bărbaţi, alături de eliminarea practicilor discriminatorii pe criterii de gen pentru accesul egal al femeilor în toate domeniile vieţii publice, constituie piloni esenţiali ai societăţilor democratice şi incluzive şi indicatori cheie ai respectării drepturilor omului şi statului de drept", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE.

MAE adaugă că este "preocupat constant de asigurarea reprezentării echitabile din perspectiva de gen, atât în serviciul exterior, cât şi în aparatul său central, urmărind să imprime un model instituţional de bune practici în materia egalităţii de şanse".

"În prezent, peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, iar jumătate dintre funcţiile de demnitate publică sunt ocupate tot de femei. De asemenea, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României. În acest context, în ultimul an, au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari şi plenipotenţiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat", afirmă reprezentanţii ministerului.

Conform sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe rămâne ferm angajat în promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării pe criterii de gen în dialogul bilateral cu alte state şi în cadrul organizaţiilor internaţionale interguvernamentale, sprijinind demersurile şi iniţiativele care încurajează afirmarea şi asigurarea unui mediu propice pentru dezvoltarea profesională a femeilor.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România prin Legea nr. 23 din 9 martie 2015.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.