Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 25 noiembrie, a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi reafirmă angajamentul pentru promovarea şi protejarea drepturilor tuturor femeilor şi fetelor şi pentru continuarea eforturilor de combatere a oricăror forme de violenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Promovarea drepturilor femeilor, inclusiv combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, reprezintă una dintre priorităţile asumate de România în calitatea sa de membru, în perioada 2023-2025, al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, cât şi în viitoarea calitate de membru, în perioada 2024-2028, în Comisia pentru Statutul Femeii”, precizează ministerul într-un comunicat transmis sâmbătă alături de o fotografie a ministrului Luminiţa Odobescu şi a principalilor săi colaboratori purtând elemente vestimentare portocalii, culoare-simbol a luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Coform aceleiaşi surse, obiectivele României în acest domeniu s-au concretizat inclusiv prin ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice din anul 2016 şi prin implementarea în legislaţia naţională a prevederilor Convenţiei.

Prin Rezoluţia nr. A/RES/54/134, la 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 25 noiembrie pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei asupra femeilor. 

Începând cu anul 1991, a fost lansată campania internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor, care marchează seria celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor şi care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului - adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.