Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, luni, că votul în secţiile din străinătate s-a încheiat fără incidente, un număr de 126.239 de alegători exprimându-şi opţiunea în cele 378 de secţii. Votul s-a derulat pe parcursul a 58 de ore, ultimele secţii închise fiind cele din Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Phoenix, Sacramento, Las Vegas şi Vancouver.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, votul cetăţenilor români aflaţi în străinătate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei s-a încheiat luni, la ora 7.00, ora României, odată cu închiderea ultimelor secţii de votare din SUA (Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Phoenix, Sacramento, Las Vegas) şi Canada (Vancouver).

Ţinând cont de diferenţele de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 58 de ore şi a decurs în condiţii normale, fără incidente.

În total, în cele 378 de secţii de votare organizate în străinătate au votat, potrivit raportărilor preliminare transmise de preşedinţii secţiilor de votare, 126.239 alegători.

În ţară, din totalul persoanelor cu drept de vot, au participat la referendumul din weekend 3.778.716. Dintre acestea, 3.461.581, însemnând 91,61% din numărul participanţilor, au votat „Da”, 242.671, însemnând 6,42% din numărul participanţilor, au votat „Nu”, iar restul de 74.414 de voturi (1,97%) au fost nule.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.