Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 346 de cetăţeni români care se aflau temporar în Franţa, Italia şi Belgia au fost repatriaţi cu trei curse aeriene operate de Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 5 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 144 de cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti), a 111 cetăţeni români din Republica Italiană (pe ruta Bucureşti-Roma–Bucureşti) şi a 91 cetăţeni români din Regatul Belgiei (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", a transmis, sâmbătă, MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Revenirea în ţară a fost asigurată prin intermediul a trei curse aeriene operate de compania Tarom.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 27 de cetăţeni străini - 22 de cetăţeni francezi, doi cetăţeni canadieni, doi cetăţeni britanici şi un cetăţean camerunez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.