Ministerul Afacerilor Externe a precizat vineri, privind infectarea unor persoane aflate în spaţiile de cazare ale unei companii din Berlin, Germania, că din cei aproximativ 50 de angajaţi ai companiei care au fost testaţi, 12 sunt cetăţeni români şi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus. Instituţia adaugă că starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate este în prezent bună, iar aceştia prezintă simptome uşoare. Cei 12 români infectaţi locuiesc într-un spaţiu de cazare din afara oraşului Berlin, alături de alţi şapte lucrători români, precizează MAE, care adaugă că patru dintre ei, trei fiind infectaţi cu noul coronavirus, au părăsit clădirea în care se aflau, iar autorităţile germane fac demersuri pentru identificarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În contextul informaţiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spaţiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă compania în cauză pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.
 
Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile locale competente, cei aproximativ 50 de angajaţi ai companiei au fost testaţi, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc şi 12 cetăţeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceştia prezentând simptome uşoare.
 
MAE menţionează că cei 12 cetăţeni români infectaţi locuiesc într-un spaţiu de cazare din afara oraşului Berlin, alături de alţi şapte lucrători români. În acest context, autorităţile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locaţia respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecţiei, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei”, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis vineri News.ro.
 
De asemenea, autorităţile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locaţiei de carantină de către patru cetăţeni români, dintre care trei confirmaţi pozitiv. La acest moment, autorităţile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora.
 
MAE menţionează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancţionată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislaţia germană.
 
În context, Ministerul precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei companii.
 
Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE reaminteşte că „cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Federale Germania pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514, + 49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: +49 160 157 9938”, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.