Ministerul Afacerilor Externe precizează sâmbătă că obligativitatea prezentării unui test molecular PCR cu rezultat negativ la infecţia cu noul coronavirus, începând cu 23 de noiembrie, se aplică persoanelor care sosesc din zone cu state cu risc epidemiologic ridicat şi care vin în Spania pe cale aeriană sau maritimă. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol, adaugă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În continuarea precizărilor transmise în cursul zilei de 12 noiembrie a.c. referitoare la noile măsuri anunţate de autorităţile spaniole privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări suplimentare: 
 
Cu referire la măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, începând cu 23 noiembrie a.c., de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, MAE precizează că autorităţile spaniole au informat că măsura se aplică doar în cazul persoanelor care sosesc în Regatul Spaniei pe cale aeriană sau maritimă. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, arată reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă. 
 
Ministerul subliniază că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă ale: Ambasadei României la Madrid: 0034 669.362.202, Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853, Consulatului General al României la Sevilla: +34 648 212 169, Consulatului General al României la Bilbao: +34 608 956 278, Consulatului României la Castellon de la Plana: +34 677 842 467, Consulatului României la Ciudad Real: +34 609 513 790, Consulatului României la Zaragoza: +34 663 814 474 şi al Consulatului României la Almeria: +34 682 733 408.
 
De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51930, https://madrid.mae.ro şi https://www.mae.ro/ şi informarea temeinică anterior deplasărilor în Regatul Spaniei.
 
Ministerul Afacerilor Externe anunţat joi că Spania introduce, din 23 noiembrie, obligativitatea prezentării unui test negativ de coronavirus la intrarea în ţară. De asemenea, cei care călătoresc în Spania trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.