Ministerul de Externe anunţă că, din 20 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia pe cale rutieră, pe la Promachonas, sunt supuse testării rapide pentru COVID-19, accesul fiind permis celor care au rezultat negativ. Totodată, se menţine obligaţia de a prezenta, la intrarea în Grecia, un test Real Time - PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ la testarea rapidă", a transmis, luni, MAE.

Sunt exceptaţi de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

"MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menţinându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc", au arătat reprezentanţii MAE.

Ministerul reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena - 00302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic - 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă - 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic - 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă totodată consultarea paginilor de internet  https://atena.mae.rohttps://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.