Tânăra din România care a fost sechestrată şi maltratată în Italia este internată într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar cei doi copii ai acesteia se află într-un centru de asistenţă socială, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că femeia va mai rămâne în Italia până la finalizarea anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de MAE, consulul oficiului Bari care s-a deplasat în regim de urgenţă în localitatea Lamezia-Terme, unde s-a întâlnit cu românca si cu reprezentanţi ai poliţiei locale. În prezent, femeia este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar copiii acesteia se află într-un centru de asistenţă socială.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuţii consulare, a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru româncă şi pentru iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii acesteia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între femeie şi membrii familiei din România, mai spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, iar românca va mai rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

"Operaţionalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă  intervenţia rapidă la nivel consular, imediat după ce autorităţile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", adaugă MAE.

Românca, în vârstă de 29 de ani, şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri, într-o localitate din Calabria, după ce a fost ţinută sechestrată timp de zece ani într-un beci, legată de pat, bătută şi violată, de către un bărbat în familia căruia tânăra ajunsese pentru a lucra ca îngrijitoare. Bărbatul a fost arestat miercuri, pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată, scrie presa italiană.

Femeia a ajuns în Italia în urmă cu zece ani, când avea 19 ani, în căutarea unui loc de muncă, şi a fost angajată  în Lamezia, îngrijitoare pentru o bătrână.

La scurt timp, după moartea bătrânei, tânăra a început să fie abuzată sexual de către fiul acesteia, care a izolat-o şi i-a interzis orice relaţie socială. După ce a fost ţinută prizonieră în mai multe locuinţe, românca a fost sechestrată în localitatea Gizzeria, în beciul unei case dărăpănate, printre şobolani şi gândaci, fără apă, toaletă sau lumină şi cu cutii de carton servind drept pat. Pentru a o împiedica să fugă, bărbatul a încuiat uşa cu lanţuri.

În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii - un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani, fiind ţinută sechestrată şi abuzată chiar şi în timpul celor două sarcini, fără a avea acces la un medic.

Legată de pat, femeia a fost bătută şi abuzată sexual chiar sub privirile copiilor ei.

Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu copilul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se afla băiatul - murdar şi cu hainele rupte şi au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.