Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, referitor la informaţiile privind o eventuală repatriere de către Turcia a unui cetăţean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, că nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute sau arestate sub acuzaţii de sprijin sau de apartenenţă la organizaţii teroriste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetăţean român, autorităţile turce au transmis că nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute sau arestate sub acuzaţii de sprijin sau de apartenenţă la organizaţii teroriste", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Totodată, autorităţile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză, menţionează sursa citată.

MAE precizează că, la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetăţean român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.