Ministerul Afacerilor Extern a transmis, joi, că a cerut clarificări autorităţilor din Germania, după ce premierul landului federal german Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, a făcut declaraţii ”care lăsau o marjă de interpretare în sensul că lucrătorii români şi bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu privire la declaraţiile din 17 iunie 2020 ale premierului landului federal german Renania de Nord-Vestfalia referitoare la noul focar de coronavirus identificat la abatorul din Rheda-Wiedenbrück al procesatorului de carne Tönnies, şi la referirile făcute în acest context, care ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania, MAE s-a autosesizat şi a întreprins următoarele demersuri: A fost contactată Ambasada Germaniei la Bucureşti pentru a semnala modul în care au fost percepute aceste declaraţii neclare, care lăsau o marjă de interpretare în sensul că lucrătorii români şi bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus, şi pentru a solicita clarificarea, inclusiv publică, a declaraţiilor menţionate”, a transmis, joi, MAE.

Totodată, Ambasada României la Berlin a adresat o scrisoare oficială premierului landului Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, prin care a fost solicitată clarificarea declaraţiilor sale.

”Precizăm, de asemenea, că pe fondul acestor evoluţii, Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Vestfalia şi preşedinte al grupului parlamentar CDU/CSU din Parlamentul federal german, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt consideraţi în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus”, a mai transmis MAE.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.