Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a publicat pe pagina sa de internet, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate la alegerile parlamentare din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rubrica oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la secţie, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MAE.

Totodată, MAE precizează că în cadrul secţiunii sunt disponibile toate informaţiile necesare exercitării votului în afara ţării la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte votul la secţie, MAE aminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la secţiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020.

Pe baza propunerilor transmise în 16 noiembrie 2020 de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin Hotărârea nr. 26/2020, înfiinţarea a 748 de secţii de votare în străinătate pentru acest proces electoral. Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.