Ministerul Afacerilor Externe precizeaz că Ambasada României în Kazahstan nu a primit nicio solicitare de asistenţă consulară sau evacuare, ci doar patru solicitări de informaţii privind situaţia de securitate şi programul zborurilor companiilor aeriene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la prezenţa în Kazahstan a unor angajaţi români ai unei companii farmaceutice din România, MAE informează că, în urma demersurilor realizate pe lângă reprezentanţii companiei în cauză, a reieşit că niciunul dintre angajaţii acesteia prezenţi în Kazahstan nu este cetăţean român. Totodată, până la acest moment, Ambasada României la Nur-Sultan nu a primit nicio solicitare de asistenţă consulară/evacuare, ci doar patru solicitări de informaţii privind situaţia de securitate şi programul zborurilor companiilor aeriene”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

Potrivit sursei citate, MAE reiterează că Ambasada României la Nur-Sultan este pregătită să acorde asistenţă consulară şi reiterează recomandarea ca cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă să contacteze Ambasada României în Republica Kazahstan la numărul de telefon de urgenţă: +77771926464.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.