Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi că alţi 28 de români care lucrează la ferma din Herefordshire, Marea Britanie, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, pe lângă cei 30 deja confirmaţi anterior, astfel bilanţul ajunge la 58 de români. Majoritatea acestora sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare, fără a necesita spitalizare. De asemenea, persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării iniţiale au fost retestate şi sunt aşteptate rezultatele, mai transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În continuarea informaţiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, MAE face următoarele precizări:
 
Potrivit ultimelor informaţii comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică britanic, suplimentar faţă de cei 30 de cetăţeni români confirmaţi anterior pentru infecţia cu COVID-19, alţi 28 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, din rândul celor aproximativ 100 care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei. Majoritatea cetăţenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare, fără a necesita spitalizare. Totodată, autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării iniţiale au fost re-testate, fiind în aşteptarea rezultatelor. Autorităţile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă şi bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceştia beneficiază de tratament medical şi servicii de traducere/interpretare”, arată reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis marţi News.ro.
 
Ministerul mai precizează că, pe 20 iulie, un lucrător român de la ferma respectivă a sesizat Ambasada României la Londra şi a solicitat sprijin în relaţia cu angajatorul, respectiv facilitarea obţinerii unor informaţii privind reluarea activităţii în condiţii de siguranţă sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum şi drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă.
 
„Cetăţeanul român, care nu a dorit să îşi comunice datele de identitate în relaţia cu ambasada, a fost informat cu privire la instituţiile competente în materia drepturilor de muncă şi de securitate sanitară”, mai arată sursa citată.
 
Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE reaminteşte că „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833​, +44 20 7603 6694​, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335”, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.