Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, sâmbătă, că 85 de persoane au finalizat perioada de carantină în care se aflau după ce mai mulţi muncitori români de la o fermă din Bavaria au fost confirmaţi cu coronavirus. Reprezentanţii angajatorului au transmis autorităţile române că persoane din carantină nu au avut simptome de îmbolnăvire şi că majoritatea cetăţenilor români au fost repatriaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În continuarea informaţiilor transmise în data de 17 iunie, cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele 85 de persoane au finalizat perioada de carantină. Potrivit datelor obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen de la reprezentantul fimei angajatoare, cetăţenii români nu au avut simptome pe toată perioada carantinei.  De asemenea, reprezentantul angajatorului a menţionat că majoritatea cetăţenilor români au fost repatriaţi”, a arătat MAE.
 
Totodată, MAE a precizat că la nivelul oficiului consular nu a fost recepţionată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români supuşi măsurii carantinei de la această fermă.
 
”Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, menţine cazul în atenţie, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a transmis ministerul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.