Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 38 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus, iar dintre aceştia o persoană a murit la spital, din cauza complicaţiilor, o alta fiind internată, în timp ce restul au simptome uşoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor în cauză", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MAE.

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de autorităţile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români.

Dintre aceştia, 36 au simptome uşoare, un cetăţean este internat şi primeşte tratament medical specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicaţiilor.

"Familia persoanei decedate a fost notificată de către autorităţile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania. De asemenea, autorităţile locale au precizat că respectivele infectări s-au produs în afara şcolii, iar activităţile de testare continuă, fiind realizate de către autorităţile locale în puncte fixe şi prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop", menţionează MAE.

De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la Ambasada României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie.

Potrivit MAE, Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.