Un număr de 281 de cetăţeni români care se aflau în Ţările de Jos şi în Spania şi care nu îşi mai puteau prelungi şederea au fost repatriaţi cu trei curse aeriene speciale, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilelor de 4 şi 5 iulie, au revenit în ţară 65 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos şi 216 cetăţeni români din Regatul Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, luni, MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară sunt persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective.

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti, Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti.

Totodată, demersurile au permis şi revenirea unor cetăţeni străini rezidenţi în România, respectiv patru cetăţeni bulgari, treisprezece cetăţeni spanioli, un cetăţean olandez şi un cetăţean peruan.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.