Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, din 27 decembrie, persoanele care călătoresc în Cehia trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR pentru COVID, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, şi să completeze formularul electronic de sosire. Persoanele vaccinate cu trei doze sunt exceptate de la măsura testării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehă pentru cetăţenii dintr-o serie de state, inclusiv România, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând din 27 decembri­e, intrarea pe teritoriul Republicii Cehe va fi permisă cu respectarea următoarelor condiţii:

- Persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster, persoanele trecute prin boală, precum şi persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea în călătorie; 

- Toate persoanele trebuie să completeze, anterior deplasării în Cehia, formularul electronic de sosire şi să prezinte dovada completării acestuia la intrarea pe teritoriul ceh. 

Sunt exceptate de la obligativitatea testării PCR următoarele categorii de persoane:

- cetăţenii vaccinaţi cu a treia doză (doza booster);

- minorii cu vârsta între 12 şi 18 ani vaccinaţi cu schema completă de vaccinare (1 sau 2 doze, după caz);

- persoanele care au reşedinţa pe teritoriul ceh sau cetăţenia cehă;

- copiii sub 12 ani;

- personalul de transport internaţional, dacă motivul intrării este justificat de un document corespunzător;

- persoanele aflate în tranzit pentru cel mult 12 ore;

- membrii acreditaţi ai misiunilor diplomatice din Republica Cehă, inclusiv funcţionari privaţi, deţinători de paşapoarte de serviciu eliberate de Republica Cehă şi deţinători de paşapoarte diplomatice care călătoresc în sau dinspre Republica Cehă în scopuri oficiale, precum şi funcţionari ai organizaţiilor internaţionale înregistraţi la Ministerul Afaceri Externe, care călătoresc către sau dinspre Republica Cehă, în cazul în care şederea lor în sau în afara teritoriului ceh nu depăşeşte 72 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 şi 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 00420 607 078501.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.