Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi seară, că 14 cetăţeni români se află într-un imobil carantinat în localitatea Mondragone din Italia. În imobil au fost confirmate 49 de cazuri de infectare cu coronavirus, dar nu există informaţii că ar fi şi români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor in cauză. Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, a transmis MAE, joi seară, printr-un comunicat d epresă.

Sursa citată a precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest caz.

Misiunea diplomatică  menţine dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţilor din statul de reşedinţă în contextul pandemiei COVID-19.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.