Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 11 români care lucrează la o fermă din Borken, Germania, din totalul de 120 de lucrători români, au fost infectaţi cu noul coronavirus. MAE mai precizează că persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În contextul informaţiilor apărute în presa germană cu privire la apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul unei ferme din localitatea Borken, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă compania angajatoare, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză”, a transmis MAE vineri, într-un comunicat de presă remis News.ro.
 
Sursa citată mai spune că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către compania angajatoare reprezentanţilor oficiului consular, la  fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de 22 iulie a.c., a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.
 
Conform aceloraşi informaţii comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie.
 
Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE reaminteşte că „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135, 0049 228 68 38 211, 0049 228 68 38 244, 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1735757585”, mai arată sursa menţionată.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.