Consilierul de stat Mădălina Turza a afirmat că reprezentanţii organizaţiilor din societatea civilă implicaţi în ajutorarea persoanelor care vin din Ucraina în România au cerut îmbunătăţirea colaborării flexibile cu autorităţile locale şi acces la resurse, Turza precizând că au fost identificate soluţii şi posibile măsuri în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mădălina Turza a declarat, luni, că a avut loc o întâlnire a premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale implicaţi în gestionarea persoanelor din Ucraina care vin în ţara noastră. 
 
"Astăzi, a avut loc întâlnirea premierului României cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale din România, care sunt implicaţi la firul ierbii în gestionarea din mai multe puncte de vedere a persoanelor din Ucraina care intră la noi în ţară. În egală măsură au participat la discuţie principalele organisme internaţionale, care pun umărul alături de noi la gestionarea fluxurilor migratorii, respectiv Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Crucea Roşie şi alţi reprezentanţi”, a afirmat Mădălina Turza.
 
Ea a menţionat că în urma acestor discuţii s-au desprins două concluzii majore. 
 
"În primul rând, pe partea de colaborare şi coordonare cu societatea civilă rămânem în acelaşi tip de dialog deschis în sensul în care există o comunicare la nivel de Guvern, prin intermediul grupului de coordonare organizat aici, iar la nivel operaţional prin intermediul CNCCI şi DSU. Reprezentanţii organizaţiilor din societatea civilă au vorbit despre necesitatea, să spunem, a îmbunătăţirii colaborării flexibile cu autorităţile locale şi despre necesitatea de a avea acces la resurse. Pentru toate aceste lucruri s-au identificat soluţii şi posibile măsuri pentru a veni în sprijinul celor care lucrează alături de noi complementar”, a explicat consilierul de stat. 
 
De asemenea, Mădălina Turza a menţionat că premierul şi echipa de coordonare de la Cancelarie vor avea o întâlnire pentru a stabili cadrul general de colaborare şi rolurile fiecărei agenţii internaţionale care sprijină efortul umanitar din România. 
 
Turza a reiterat că au fost operaţionalizate numerele 119 şi 112 în limba ucraineană. 
 
"De asemenea, tot la nivelul grupului de coordonare de la Cancelarie au fost operaţionalizate numerele 119 şi 112, cu sprijinul STS, în limba ucraineană şi este foarte important să ştim că s-au luat măsuri de intensificare a prevenirii traficului de persoane în punctele de trecere a frontierei, fiind realizată o procedură rapidă, atât la punctele de frontieră de identificare şi referire, dar şi la nivelul centrelor regionale de primire azilanţilor”, a mai afirmat Mădălina Turza.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.