Iluminatul festiv din Constanţa, un proiect care a costat aproape patru milioane de lei, va fi pus în funcţiune în două etape, începând din 1 Decembrie. Primarul municipiului a anunţat că în acest an numărul beculeţelor este mai mare, fiind montate lumini decorative în mai multe cartiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe dintre luminile care vor decora oraşul Constanţa de sărbători vor fi aprinse pe 1 Decembrie, urmând ca până pe 5 decembrie să fie puse în funcţiune toate beculeţele, a anunţat marţi, primarul Decebal Făgădău.

“Anul acesta, mai mult ca niciodată, oraşul va fi iluminat şi va fi iluminat nu doar pe arterele principale va fi iluminat şi în cartiere noi ale Constanţei sau în zone care, hai să recunoaştem, fuseseră uitate, cum ar fi Palazu Mare. Avem o creştere cu aproape 50 la sută a obiectelor cu care iluminăm oraşul şi pe 1 Decembrie, 80 la sută din acest sistem de iluminat festiv va funcţiona. Diferenţa va fi până pe data de 5 decembrie pusă în funcţiune întrucât pe anumite zone avem nevoie de corelări între instalaţiile montate şi instalaţiile existente”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a spus că, în plus faţă de anii trecuţi, vor fi montate luminiţe ornamentale în cartierele Compozitorilor, Palazu Mare, Km. 4-5, pe bulevardele Soveja, Alexandru Lăpuşneanu, pe străzile Chiliei, Maramureş, Nicolae Iorga, Negru Vodă, în total fiind cu peste 3.300 de figurine în plus faţă de anul trecut.

Primarul Constanţei a mai anunţat că pe data de 1 Decembrie va fi deschis Orăşelul Copiilor, care în acest an va fi organizat în Parcul Tăbăcărie

“Pe 1 Decembrie vom deschide Orăşelul Copiilor care anul acesta se numeşte <<Tărâmul Magic al Crăciunului>> şi îl vom închide pe 30 decembrie. Pe 1 decembrie, la ora 18.00 va fi deschiderea, va fi un spectacol de două-trei ore şi se va încheia cu un foc de artificii. Apoi, în fiecare joi, vineri, sâmbătă şi duminică vor avea loc spectacole între orele 18.00-20.00, iar de la 9.00 dimineaţa încep cele patru ateliere: atelier de ciocolată, de figurine, de desen şi dacă vreţi de educaţie civică, de arta conversaţiei, de bune maniere pentru copiii noştri. Va fi organizat şi un târg cu 20 de căsuţe şi vor fi câteva elemente de distracţie pe lângă cele care există deja în zonă, un carusel şi un trenuleţ”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Întrebat fiind care este valoarea contractului de iluminat festiv, edilul a precizat că există trei contracte pentru acest lucru, iar valoarea lor totală este de 3,7 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.