Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că din 26 februarie până la 1 iunie, au intrat 1,7 milioane de români în ţară, ceea ce în anumite momente a creat aglomeraţie în punctele de trecere a frontierei. ”Când îţi vin 1.000 de maşini în jumătate de oră, nu ai ce face”, a precizat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am datele la zi, dar, din 26 februarie, când a apărut primul caz, până la 1 iunie, în România au intrat numai cetăţeni români care au venit din ţări europene, în special ţări unde era un nivel de răspândire foarte larg, peste 1,7 milioane de oameni”, a anunţat, joi seară, premierul Ludovc Orban la Digi 24.

Premierul a comentat şi aglomeraţia care s-a format în punctele de trecere a frontierei în unele momente.

”Erau 10 poliţişti de frontieră pe o măsuţă care completau simultan. Când îţi vin 1.000 de maşini în jumătate de oră, nu ai ce face. Am renunţat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliţia de Frontieră”, a mai afirmat premierul.
Acesta a reconoscut că au existat şi ”minusuri”, dar a fost vorba, mai ales, despre ”lipsa de anticipare”.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România în 26 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.