Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă că se va vaccina cu serul împotriva noului coronavirus şi i-a îndemnat pe români să se imunizeze. "Vaccinul e o soluţie pentru a ne feri de îmbolnăvire şi, după părerea mea, este singura soluţie care poate să ducă la încetarea pandemiei şi la revenirea la o viaţă normală”, declară fostul premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni seară, într-o emisiune televizată, dacă se va vaccina, fostul prim ministru Ludovic Orban a răspuns că se va imuniza împotriva noului coronavirus şi îi îndeamnă şi pe români să facă acelaşi lucru.
 
"Cu siguranţă da, sunt un om care cred cu tărie în vaccinare. Vaccinul e o soluţie pentru a ne feri de îmbolnăvire şi, după părerea mea, este singura soluţie care poate să ducă la încetarea pandemiei şi la revenirea la o viaţă normală. (...) Îi îndemn pe toţi românii, cu toată încrederea, vaccinaţi-vă!”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv.
 
El a spus că lucrurile îi par "în regulă” în ceea ce priveşte desfăşurarea campaniei de vaccinare şi a susţinut că îi este "cam greu” să "stea doar spectator”, mai ales că ştie despre ce este vorba în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare.  
 
Fostul prim ministru a comentat şi disputa dintre Asociaţia Municipiilor din România şi Ministerul Sănătăţii, el precizând că se pot căuta "soluţii de finanţare rapidă” pentru centrele de vaccinare sau localităţile pot asigura angajarea cheltuielilor, pentru că în această perioadă au încasări la buget, după care pot primi banii. Orban a spus că este adeptul principiului conform căruia pentru cheltuieli generate de la nivel naţional, dar făcute la nivel local trebuie prevăzute şi sursele de bani, pentru că altfel se pune presiune asupra bugetelor locale. 
 
El a susţinut că nu este "un sistem corect” cel prin care se generează de la nivel central cheltuieli la nivel local, fără a se asigura fonduri. 
 
"În mod normal trebuie să existe un dialog care nu e bine să se desfăşoare la televizor. În mod normal trebuie organizată o discuţie cu Asociaţia municipiilor, Asociaţia comunelor, cu autorităţile locale care sunt implicate în asigurarea locaţiilor de vaccinare, în aşa fel încât să se poată găsi soluţia cea mai bună”, a adăugat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.