Premierul Ludovic Orban a avut, marţi, consultări cu reprezentanţii domeniului viticol, discuţiile fiind axate pe identificarea măsurilor de sprijin pentru acest domeniu dinamic din punctul de vedere al dezvoltării la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consultările premierului Ludovic Orban cu reprezentanţi ai sectoarelor afectate de COVID 19 au continuat astăzi, la Palatul Victoria, cu cei ai domeniului viticol. Discuţiile au vizat identificarea măsurilor de sprijin pentru viticultură, domeniu dinamic din punctul de vedere al dezvoltării la nivel naţional. Au fost avute în vedere următoarele direcţii: accesul sectorului la finanţare europeană, eligibilitate pentru programul IMM Invest şi includerea sectorului între cele care beneficiază de măsuri active pentru acoperirea costurilor cu forţa de muncă, respectiv acoperirea unei părţi a salariilor din fonduri bugetare”, a transmis, marţi, Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în cadrul întâlnirii, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a precizat că a făcut demersuri la nivel european pentru a găsi soluţii care să ajute viticultura să depăşească situaţia critică în care se află în acest moment.

Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat disponibilitate pentru a aplica măsurile viabile de susţinere a tuturor sectoarelor economice afectate de criza sanitară.

”Atât reprezentanţii guvernamentali, cât şi cei ai sectorului viticol au convenit că este nevoie de o mai bună promovare a produselor româneşti pe plan extern, urmând ca dialogul să continue şi sub acest aspect”, a mai transmis Guvernul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.