Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului au avut, marţi, consultări cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor din industria farmaceutică, pentru asigurarea stocurilor necesare pentru combaterea pandemiei, dar şi pentru bolnavii cronici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului au discutat, marţi, cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor din industria farmaceutică, ”sector cu o contribuţie esenţială în gestionarea crizei COVID-19 şi în combaterea răspândirii acestui virus”.

”Discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor pentru asigurarea stocurilor şi aprovizionarea continuă cu medicamente, atât pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii cronici, precum şi a necesarului de materiale şi echipamente sanitare pentru protejarea personalului medical. Prim-ministrul a arătat că un obiectiv al Guvernului este stimularea producţiei interne de medicamente, biocide şi echipamente medicale, astfel încât să fie redus riscul unor sincope în aprovizionare, în situaţii de criză”, a transmis Guvernul.

Şeful Executivului a salutat anunţul Antibiotice Iaşi cu privire la reluarea producţiei a două medicamente cerute de piaţă – respectiv paracetamol şi novocalmin.

”Totodată, a mulţumit companiilor farmaceutice pentru donaţiile şi sprijinul oferite în această perioadă şi a menţionat că se lucrează la simplificarea şi flexibilitatea legislaţiei, astfel încât gesturile de solidaritate să nu fie îngreunate de demersuri birocratice. Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor din industria farmaceutică au apreciat efortul susţinut al autorităţilor de a gestiona criza COVID -19, au mulţumit pentru deschiderea la dialog a Guvernului şi au subliniat că îşi oferă sprijinul pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente”, a mai transmis Guvernul.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a anunţat marţi că reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin în regim de urgenţă şi că până la sfârşitul lunii aprilie le va livra către farmaciile şi spitalele din România

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.