Premierul Ludovic Orban a cerut, marţi, în şedinţa de Guvern, ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să realizeze cât mai repede procedura pentru a avea cursuri online în învăţământul preuniversitar, dată fiind suspendarea cursurilor. Anisie a explicat că s-a discutat un parteneriat cu TVR, iar când Ludovic Orban i-a spus că încearcă să crească audienţa TVR, în condiţiile în care copiii urmăresc mai mult mediul online, Anisie a explicat că se iau în calcul şi variante cu diferiţi parteneri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe mine mă interesează, apelaţi la Autoritatea de digitalizare, la furnizori externi, ca pe perioada suspendării cursurilor, măcar la materiile  forte importante, să avem capacitatea ca orele să se ţină online”, a spus Orban, marţi, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Educaţiei a explicat că a transmis deja în teritoriu o notă către toate unităţile şcolare.

”Am luat deja această măsruă. Am transmis  o nptă către toate unităţile de învăţământ. Am avut şi o întâlnire  pentru a stabili un parteneriat cu TVR. Începând de mâine vor începe fimările pentru aceste cursuri”, a afirmat Anisie.

”Vreţi să creşteţi audienţa la TVR? Copiii se uită pe online”, a răspuns premierul.

Anisie a explicat apoi că se iau în calcul mai multe variante.

”Dacă nu luam decizia suspendării,  am fi fost masacraţi public.  Acum există foarte mulţi  critici. Rugămintea mea este să explicaţi că am suspendat pe o perioadă foarte scurtă pentru că există un risc crescut datorită afluxului mare de cetăţeni din Italia. Informaţiile de la graniţă arată clar că anticiparea noastră a fost corectă şi că va trebui să luăm măsuri. De aceea trebuie să vedem evoluţia”, a mai spus premierul.

Cursurile în învăţământul preuniversitar suunt suspendate în perioada 11 – 22 martie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.