Premierul Ludovic Orban a fost întrebat marţi de ce nu creşte capacitatea de testare pentru coronavirus, în contextul în care era anunţat că va creşte capacitatea la circa 50.000 de teste. Şeful Guvernului a afirmat că, la ora actuală, în ţara noastră este o capacitate de testare, pe aparate Real Time PCR de 53.000 - 54.000 de teste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deci, noi avem o capacitate de testare, astăzi, pe aparate de tip Real Time PCR, de peste 50.000, avem 53 - 54.000. De ce nu se fac? Pentru că fie nu sunt suficiente solicitări, fie există o anumită limită în ceea ce priveşte capacitatea de a recolta exudatul nazofaringian”, a declarat Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la finalul unei întâlniri de lucru marţi  la Ministerul Sănătăţii.

Prim-ministrul a mai spus că, „pe definiţie de caz, întotdeauna numărul de teste este stabilit în funcţie de situaţiile în care se face testarea şi că există foarte mulţi care preferă să se testeze contra cost, nefiind în situaţia definiţiei de caz”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.