Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost adoptată o hotărâre prin care au fost eliberaţi doi prefecţi şi 10 subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi. El a adăugat că a mai rămas un număr de 16 prefecţi care trebuie numiţi în şedinţele viitoare ale Executivului, 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o hotărâre de Guvern pe care am adoptat-o în care au fost pe de o parte eliberaţi doi prefecţi şi 10 subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi. În total, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi, de la momentul negocierii politice, 17 prefecţi, urmând ca restul până la 42 fie rămân în funcţie, cum este cazul 14 prefecţi de la PNL şi 3 de la UDMR. Deci 17 rămân în funcţie. Vorbim de un rest de 16 prefecţi care trebuiesc numiţi în şedinţele viitoare. Pe măsură ce vom primi toate confirmările de la instituţiile statului care au această obligaţie de validare a candidaturilor, pentru că facem aceste verificări, vom veni în Guvern cu aceste propuneri – 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR”, a afirmat Lucian Bode, la finalul şedinţei Executivului.

El a mai spus că are şi cifrele în ceea ce priveşte subprefecţii.

„Una peste alta, peste 60% din prefecţii şi subprefecţii negociaţi au fost deja numiţi şi urmează să fie instalaţi în funcţie”, a adăugat Bode. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.