Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu au apă caldă de peste o săptămână, după ce producătorul de agent termic, Ecogen Energy, a înterupt distribuţia către regia de termoficare a oraşului, RAM Buzău, invocând lipsa unui act adiţional la contractul initial care să prevadă clar condiţiile de livrare a agentului termic. În aceste condiţii, municipalitatea încearcă să găsească soluţii şi să pună în funcţiune un sistem nou de termoficare al oraşului pentru ca buzoienii să aibă din nou apă caldă la robinete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de luna trecută, conducerea Ecogen Energy anunţa că nu va mai produce şi livra către RAM Buzău agent termic, ceea ce va conduce la sistarea apei calde, în plină vară.

În faţa acestei situaţii, municipalitatea buzoiană promitea că va pune în funcţiune un nou sistem de furnizare, iar buzoienii nu vor sta fără apă caldă mai mult de o săptămână.

Furnizarea apei calde trebuia reluată, potrivit promisiunilor municipalităţii, luni, 26 august, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Furnizarea apei calde s-a oprit, miercurea trecută, în tot oraşul, după o dispută între conducerea Regiei Autonome Municipală şi cea a companiei care producea agent termic. 6.400 de apartamente au rămas nealimentate.

Primăria Buzău şi regia de termoficare încearcă să pună în funcţiune un sistem care ar urma să livreze apă caldă şi, la iarnă, căldură, către cele 6.400 de apartamente.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.