Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că ministerul va continua procesul de debirocratizare a învăţământului astfel încât toate documentele pentru gradaţiile de merit, evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările vor fi corectate de pe calculator de către evaluator, care va sta acasă sau la centrul de corectură, dacă acasă nu are calculator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Popa  a explicat că va exista o platformă în care vor fi încărcate documentele pentru concursul privind gradaţiile de merit, pentru testele naţionale şi pentru bacalaureat astfel încât să se elimine copiile xerox şi dosarele candidaţilor.

"Toate documentele pentru gradaţiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură, dacă acasă nu are calculator (…)", a spus Liviu Pop.

El a adăugat că se doreşte foarte mult reducerea birocraţiei, iar ministerul a început deja evaluarea inspectoratelor şcolare, urmărindu-se cazurile unde se face exces de zel în solicitarea unor "parahârtii” profesorilor.

"Excesul de zel al unor angajaţi din sistemul de învăţământ va dispărea. Vă asigur de lucru acesta. Deja de astăzi începem şi evaluarea inspectoratelor şcolare, avem foarte multe semnale în care unii colegi de-ai noştri fac exces de zel cerând hârtii şi parahârtii. Vom informatiza şi digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradaţiile de merit în sensul în care toate dosarele pentru gradaţiile de merit vor fi scanate şi urcate pe platformă, nu copii xerox şi toate celelalte. Toate documentele pe care le vor încărca cei care candidează la concursul pentru gradaţii de merit pot fi folosite de către inspectori sau directori în actul de verificare lucrul acesta reducând foarte mult birocraţia”, a explicat Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop participă, marţi, la Universitatea “1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia, la o conferinţă internaţională de matematică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.