Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, vineri, lista statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Printre ţările care au intrat în zona roşie se află România, Republica Moldova, Cuba, Republica Dominicană şi Mexic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CNSU a aprobat în şedinţa de vineri, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.
 
"Se aprobă Lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei", se arată în hotărâre.
 
Astfel, pe noua listă, România, Cuba, Republica Moldova, Mexic, Republica Dominicană, Brazilia au trecut din zona verde în cea roşie.
 
Lista va intră în vigoare în 23 ianuarie, la ora 00:00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.