Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iasi are din această lună linie de gardă pentru neurologie pediatrică, după ce specialiştii au constatat frecvenţa urgenţelor neurologice care impun o evaluare rapidă. În primele trei luni ale anului, aproximativ 50% dintre internările din Secţia Neurologie au reprezentat urgenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din această lună, la unitatea medicală ieşeană a fost înfiinţată o linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică. Secţia clinică de profil funcţionează cu un număr de 43 de paturi”, a transmis, marţi, Consiliul Judeţean Iaşi.  

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iasi, Alina Belu, înfiinţarea liniei de gardă pentru Secţia Clinică Neurologie Pediatrică permite evaluarea corectă şi în timp util a pacientului cu afecţiuni neurologice care frecvent necesită instituirea imediată a unui tratament corespunzător, reducând astfel riscul sechelelor neurologice şi crescând calitatea actului medical şi siguranţa pacientului. 

”În cadrul acestei secţii avem doi medici angajaţi şi patru contracte de gărzi. Exista un deficit major de medici specialişti în neurologie pediatrică în condiţiile în care patologia este frecventă. Sperăm ca această situaţie să nu fie una de durată, iar absolvenţii de medicină să opteze în viitor şi pentru această specializare”, a afirmat Alina Belu.  

Reprezentanţii unităţii susţin că transformarea unei linii de gardă din specialitatea pediatrie în linie de gardă pe neurologie pediatrică era necesară având în vedere frecvenţa urgenţelor neurologice cu o patologie variată şi cu implicaţii asupra prognosticului vital imediat, ce necesitau intervenţie medicală de specialitate rapidă.  

Potrivit datelor transmise de către unitatea medicală, în luna ianuarie a anului 2022, dintre cei 128 de pacienţi internaţi în Secţia Clinică Neurologie Pediatrică, 74 au fost urgenţe, în februarie, din cei 138 de pacienţi, 80 au reprezentat urgenţe, iar în martie, dintre cele 177 de internări, 88 au fost urgenţe, iar până acum, toate acestea nu beneficiau de evaluare neurologică la internare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.