Ministrul Educaţiei Ligia Deca afirmă, după ce legiile educaţiei au fost declarate constituţionale, că pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii şi că a fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Încă o victorie pentru învăţământul românesc! Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România”, scrie Deca pe Facebook.
Ea îşi exprimă încrederea că Legile educaţiei vor transforma sistemul de învăţământ din România şi îl vor aduce la performanţa dorităî
”La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism. Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”, afirmă ministrul Educaţiei.

CCR a respins miercuri ca neîntemeiate sesizările depuse de USR şi Forţa Dreptei pe legile educaţiei naţionale, a anunţat instituţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.