Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă, în urma dezbaterilor din ultimele zile din Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pe tema noilor legi ale educaţiei, că foarte puţine dintre propunerile venite din partea celor implicaţi în acest proces - cadre didactice, elevi, părinţi - au rămas în afara proiectelor propuse spre dezbatere Parlamentului, ea arătând că este, în general, vorba despre propuneri care intrau în contradicţie unele cu altele. ”Niciun actor nu poate spune că a fost introdus tot, cum, de asemenea, fiecare actor ar prefera să mai aibă încă două-trei chestiuni introduse”, explică Ligia Deca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Aş sublinia că ceea ce au ridicat actorii prezenţi la dezbateri, atât ieri, cât şi astăzi, au fost în principal lucruri care au rămas în urma discuţiilor bilaterale între Ministerul Educaţiei şi fiecare categorie de actori, elevi, părinţi, profesori ş.a.m.d. Ceea ce noi am făcut este să preluăm ceea ce ei au trimis; în proporţie mare îngrijorările lor sau, mă rog, amendamentele pe care ei le-au propus au fost deja incluse în actele normative. Ceea ce nu a putut fi inclus, din varii motive, unul dintre ele fiind acela că unele propuneri se contrazic, de exemplu, propuneri venite de la elevi cu propuneri venite din zona sindicatelor în educaţie, a trebuit să facem o alegere şi atunci sigur că există un procent mic de propuneri care au fost în continuare ridicate. Noi considerăm că legile, în forma transmisă Parlamentului spre dezbatere, sunt nişte legi echilibrate tocmai prin prisma faptului că fiecare actor a avut un număr mare de amendamente şi câteva care nu au fost introduse. Niciun actor nu poate spune că a fost introdus tot, cum, de asemenea, fiecare actor ar prefera să mai aibă încă două-trei chestiuni introduse”, a afirmat Ligia Deca, miercuri seară, la TVR Info. 
 
Ea a precizat că au fost solicitate amendamente la legi până în 18 aprilie, iar până în 26 aprilie trebuie realizate rapoartele în comisiile de specialitate, după care legea va intra în plenul Camerei Deputaţilor, iar apoi actul normativ îşi va urma cursul în Senat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.