Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a reacţionat, vineri, după cazul profesoarei din Prahova care a fost umilită de către elevi. ”Incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranţa în şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei. Reprezentanţii ministerului au precizat că au demarat discuţii cu oficialii MAI şi ai Autorităţii pentru Protecţia Copilului pentru a găsi soluţiile cele mai potrivite în aceste cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această după-amiază, Ministerul Educaţiei a fost informat, de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, asupra existenţei, în spaţiul public, a unui clip video în care mai mulţi elevi prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic. Conform informaţiilor primite, în urma apariţiei, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unităţii şcolare au fost deja demarate acţiuni pentru stabilirea contextului, precum şi a demersurilor de urmat în perioada următoare”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că s-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova.

”Ministerul Educaţiei va continua să ţină legătura cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, atât pentru a avea informaţii asupra faptelor produse, cât şi pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunităţii şcolare”, a mai transmis ministerul.  

Ministerul Educaţiei a demarat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a se identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de prevenţie şi de intervenţie în situaţii de violenţă în mediul şcolar.

”Ştiu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranţa în şcoli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte şi am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în acest sens”, a transmis, la rândul său, ministrul Ligia Deca.

Potrivit ministrului Educaţiei, ”siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei".

O profesoară de la o şcoală din judeţul Prahova a fost filmată în timp ce este umilită de mai mulţi elevi, în timpul unei ore de curs, unul dintre ei mimând acte sexuale în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scrie la tablă. P

oliţia Prahova anunţă că a deschis o anchetă în urma apariţiei imaginilor.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Prahova au precizat că elevii care apar în imagini au fost sancţionaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.