Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis, marţi, un mesaj de Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, apreciind că este o zi care ne reaminteşte importanţa empatiei şi a nevoii de crea o lume echitabilă. Deca a trecut în registă programe derulate de România pentru reducerea abandonului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 17 octombrie sărbătorim Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, o zi care ne reaminteşte importanţa empatiei şi a nevoii de crea o lume echitabilă. Pe cât este de important să susţinem performanţa şi să alocăm resurse pentru ca fiecare elev să-şi atingă potenţialul, pe atât este de important să ne asigurăm că niciun elev nu rămâne în urmă”, a transmis, marţi, Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei afirmă că se munceşte zilnic la Ministerul Educaţiei la programe care reduc abandonul şcolar şi prin care sistemul de educaţie din România poate fi ceea ce fiecare copil are nevoie.

Deca a enumerat câteva dintre aceste programe - instrumente prin care se dezvoltă componenta de echitate din sistemul educaţional din România.

Ligia Deca face referire la peste 1 miliard de de euro pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, la creşterea cuantumului bursei sociale pentru elevi cu 50%, dar şi la acordarea gratuităţii pentru transportul elevilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.